Bedrijfsprofiel

In 1987 startte Centacon in de markt van renovatie en nieuwbouw. Gaandeweg werd het initiëren en begeleiden van hoogwaardige renovatieprojecten een specialiteit. Hierbij richt Centacon zich voornamelijk op het herontwikkelen van oudere gebouwen met een bijzonder en/of stadsbepalend karakter en maakt het gebruik van de meest moderne bouwconcepten en de meest geavanceerde bouwtechnieken. Duurzaamheid, maximalisatie van de ruimte en een uitgekiend en efficiënt gebruik van licht en warmte kenmerken de projecten van Centacon waar traditie en vernieuwing naadloos in elkaar overgaan.
In het creatieve ontwikkelingsproces streeft Centacon naar een optimaal evenwicht tussen werk en leven waarbij rekening wordt gehouden met de noden van alle generaties en alle bevolkingsgroepen (kinderen, studenten, tijdelijke arbeidskrachten, senioren…). Daarnaast stelt Centacon gedurende het hele ontwikkelingsproces de dialoog centraal. Daarom staat Centacon steeds in nauw contact met de gebruiker, de buurt en de overheid.
Als kleine organisatie werkt Centacon met korte communicatielijnen waardoor het steeds flexibel en daadkrachtig optreedt. Een grote persoonlijke betrokkenheid is hiervan het logische gevolg. Cliënten hebben daarom altijd twee vaste aanspreekpartners gedurende het volledige ontwikkel- en bouwtraject.